Milyen előnyei vannak az aranytejnek?

Milyen előnyei vannak az aranytejnek?

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

Az Aranytej egy hagyományos indiai ital, amelyet az emberek kurkumával készítenek, amely sárga vagy arany árnyalatot ad neki. Az emberek az aranytejet is „kurkuma tejnek” hívják.

Az aranytej előállításához az embernek kurkuma, fahéj, gyömbér és egyéb fűszerekkel felmelegszik a nem.

Ezen fűszerek közül sok antioxidánsokat tartalmaz vagy gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Ebben a cikkben megismerje az aranytej előnyeit és annak elkészítését.

előnyök

Az aranytej potenciális előnyei között szerepel:

1. A gyulladás csökkentése

Az aranytej összetevői, amelyek gyömbér, fahéj , és a kurkuma, gyulladásgátló tulajdonságokat tartalmaznak. A gyulladás csökkentése elősegítheti vagy kezelheti a feltételeket, ideértve:

 • szívbetegség
 • Alzheimer -kór
 • Metabolikus szindróma

Egy személy csökkentheti a gyulladást azáltal, hogy aranytejet ad hozzá a szokásos étrendjéhez. Például egy 45 résztvevőből álló kis vizsgálat azt mutatta, hogy 500 milligramm (mg) kurkumin fogyasztása ugyanolyan hatékony, mint 50 mg általános artritisz -gyógyszer szedése a gyulladás csökkentése érdekében. A kurkumin a kurkuma aktív alkotóeleme.

2. A sejtkárosodás megakadályozása

A kurkuminnak antioxidáns tulajdonságai is vannak. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy az antioxidánsok segíthetnek az ember testének javításában, és segíthetnek sok betegség kockázatának csökkentésében.

Például egy 2015 -ös tanulmány megállapította, hogy az élelmiszerekben és a fűszerekben az antioxidánsok pozitív hatással vannak a sejtkárosodás csökkentésére.

3. A hangulat javítása

Bizonyítékok arra utalnak, hogy a kurkumin javíthatja a hangulatot azokban az emberekben revitanaturalis vélemények https://harmoniqhealth.com/hu/, akik rendszeresen fogyasztják.

Egy 60 résztvevőből álló kis vizsgálat megállapította, hogy a kurkumin -kiegészítők szedése segíthet csökkenteni a tüneteket a súlyos depressziós rendellenességben szenvedő embereknél. A kurkumin és az antidepresszáns gyógyszereket szedtek a legjelentősebb javulás.

Ugyanakkor további kutatásokra van szükség annak hatékonyságának és a jobb adagok meghatározásához, mivel a tanulmány szerzői azt is kijelentették, hogy az eredmények nem voltak statisztikailag szignifikánsak.

4. Az agyi funkció támogatása és a memória javítása

Egyes régebbi tanulmányok azt sugallták, hogy a kurkuma elősegítheti az agy működését, de a legújabb kutatásokra szükség van annak hatékonyságának teljes bizonyításához.

A gyömbér és a fahéj, az aranytej összetevői, ígéretet mutattak az állatkísérletekben.

Például egy tanulmány a fahéj hatását vizsgálta a Parkinson -kórhoz kapcsolódó specifikus fehérjék megőrzésére. Ezek a fehérjék védik a tüneteket, például a memóriavesztést és a remegést.

A tanulmány ígéretes eredményeket mutatott, de az emberben végzett vizsgálatok szükségesek annak teljes megmutatásához, hogy mennyire hatékony a fahéj az agy működésének javításához.

5. A szívbetegség megelőzése

Az aranytej három fő összetevője mind ígéretet mutatott a szívbetegség kockázatának csökkentésében.

A tanulmányok azonban általában kicsik és korlátozottak. Ezenkívül az aranytejben lévő egyes összetevők mennyisége nem elég ahhoz, hogy teljes mértékben megmutassa a kutatásban található előnyöket.

Egy kis tanulmány kimutatta, hogy a kurkuminoidokat szedőknél alacsonyabb a miokardiális infarktus események, például a szívroham, a koszorúér -bypass műtét után.

Az arány a placebo csoport 30 % -áról kb. 13 % -ra esett a kurkuminoid csoportban. További kutatásokra van szükség ezeknek az eredményeknek a bizonyításához.

6. A rák kockázatának csökkentése

A gyömbér, a fahéj és a kurkumin régebbi vizsgálatok azt mutatják, hogy ezeknek van bizonyos hatása a rák kockázatának csökkentésére.

Míg sok alternatív egészségügyi oldal megismétli ezeket az állításokat, a legtöbb tanulmány:

 • Korlátozott
 • Idősebb
 • Kísérletcsövekben készült
 • Nem végleges

Nem valószínű, hogy az aranytej ilyen fűszereinek kis mennyisége befolyásolja a rák kockázatát. A végleges eredmények megtalálásához azonban további kutatásokra van szükség.

7. A vércukorszint csökkentése

Hasonlóan a rák kockázatának esetleges csökkentéséhez, további kutatásokra van szükség annak bizonyításához, hogy az aranytej összetevői segíthetnek a vércukorszint csökkentésében.

Egyes kutatások azt mutatták, hogy a gyömbér fogyasztása elősegítheti a véres vércukorszint csökkentését a 2. típusú cukorbetegségben szenvedő embereknél.

A 2017. évi kettős vak placebo-kontrollos vizsgálat támogatta ezeket az eredményeket. A tudósok 50 résztvevőt két csoportra osztottak a 2. típusú cukorbetegségben. 10 hétig az egyik csoport napi 2000 mg gyömbért vett, míg a másik csoport placebót vett.

A vizsgálat végén a kutatók megállapították, hogy a gyömbér jelentősen csökkentette a résztvevők böjt vércukorszintjét.

8. Az immunrendszer fellendítése

Az emberek hajlamosak aranytejet használni a közös betegségek, például a hideg elleni küzdelem elősegítésére.

A vizsgálatok egyik áttekintése azt találta, hogy a kurkumin antibakteriális, vírus- és gombaellenes tulajdonságokat tartalmaz, amelyek segíthetnek az embernek a fertőzések jobb küzdelmében. A

A gyömbér és a fahéj szintén gyakori otthoni gyógyszerek a megfázáshoz és a flusokhoz.

9. A csontok egészségének javítása

Sok dúsított növényi alapú tej D-vitamint és kalciumot tartalmaz, amelyek nagyon jótékony hatással vannak a csontok egészségére.

A kalcium szükséges tápanyag a csontok egészségének fenntartásához. A D -vitamin segíti a testet az élelmiszerekből származó kalcium felszívódásában.

Az emberek hajlamosak aranytejet készíteni olyan nondairy -tejekkel, mint például a kókusztej. Ezért az embereknek biztosan gazdagított verziókat kell találniuk, amelyek további tápanyagokat tartalmaznak, hogy megszerezzék ezt az előnyt.

10. Az emésztés segítése

Az aranytejben lévő gyömbér elősegítheti az emésztést. A gyömbér a hányinger és hányás közös otthoni gyógyszere.

A kutatás ezt alátámasztja. Például a kemoterápiával kiváltott émelygőkkel rendelkező embereknél egy tanulmány a gyömbért hatékony és alacsony kockázatú módszer a tünetek csökkentésére.

Hogyan készítsük el

Az aranytej elérhető online, egészségügyi üzletekben és néhány élelmiszerboltban. Azonban az ember otthon könnyen elkészítheti az aranytejet.

Az aranytej előállításához egy személynek szüksége lesz:

 • ½ csésze nem -dairy tej, például kókuszdió vagy mandula tej
 • 1 teáskanál kurkuma
 • 1 evőkanál reszelt friss gyömbér vagy 1/2 teáskanál gyömbér por
 • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
 • 1 csipetnyi őrölt fekete bors (opcionális)
 • 1 teáskanál méz

Kombinálja az összes összetevőt egy edényben. Ezután forralja fel a keveréket, majd főzzük le. Hagyja, hogy a keverék kb. 10 percig főzze, vagy amíg illatos nem lesz.

A tálaláshoz szűrje le a keveréket egy finom szűrőn keresztül a fűszerek eltávolításához. Az aranytej kb. 5 napig tartja a hűtőszekrényben.

Összegzés

Az aranytejnek számos egészségügyi előnye lehet, és kevés kockázattal rendelkezik, kivéve, ha az ember allergiás az egyik összetevőjére.

Azok számára, akik érdeklődnek a kipróbálás iránt, elkészíthetik saját receptüket otthon, vagy megvásárolhatnak egy előkészített keveréket.

Érdemes megjegyezni, hogy bár az aranytejnek egészségügyi előnyei lehetnek, ez nem helyettesíti az orvosi kezeléseket.

 • Szívbetegség
 • Gyomor -bél/gastroenterológia
 • Immunrendszer/oltások
 • Táplálkozás/étrend

Az orvosi hírek manapság szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a szerkesztői politika elolvasásával.

Contents