Неочакван механизъм за извличане на паметта, открит в забележително проучване

Неочакван механизъм за извличане на паметта, открит в забележително проучване

забележително проучване, изследващо малко проучена област на хипокампуса, направи неочаквано откритие за това как се извлича паметта. The scientists found, surprisingly, that memory retrieval and memory formation depend on very distinct mechanisms.

Research on memory formation and memory retrieval is abundant and ongoing, as there is still so much we are yet to learn about how Нашият мозък работи. Например, медицинските новини днес наскоро съобщиха за проучване, което се стреми да разбере колко дългосрочна и краткосрочна памет се формира.

паметта, като цяло, отдавна се свързва с област на мозъка, наречена Хипокампусът, но въпреки че е постигнат голям напредък в разбирането на това, което се случва в този мозъчен регион, все още има аспекти на функционирането на хипокампа, които остават неясни.

Предишни изследвания предполагат, че хипокампусът и околните мозъчни райони са отговорни както за формирането на паметта, така и за извличането на паметта, но някои проучвания посочиха загадъчна част от хипокампуса, наречени субкулум, както е конкретно включено в припомнянето на спомени.

Въпреки това, досега остана ясно за какво Степента на субкулума е важна за това как си спомняме.

Проучване, проведено от невролози от Масачузетския технологичен институт (MIT) в Кеймбридж, МА, сега предполага, че субикулумът е централен за процеса на извличане на паметта и th При припомнянето на спомените следва различна невронна верига за формиране на спомени.

Според изследователите тази верига за изтегляне не е била идентифицирана досега при гръбначни животни, въпреки че подобен механизъм е забелязан от учени в кръгъл червей каенорхабдит Elegans.

Старши автор на изследване Сусуму Тонегава-професор по биология и невронаука на Picower и директор на Центъра за невронна верига на Riken-MIT-подчертава значението на учените на учените на учените на учените на учените на учените на учените на учените на учените на учените на учените на учените на учените на учените на учените на учените-подчертава значението на учените на учените на учените на учените на учените на учените на учените на учените на учените на учените на учените. Констатации:

„Това проучване се занимава с един от най -основните въпроси в изследванията на мозъка – а именно как се формират и извлекат епизодичните спомени – и предоставя доказателства за неочакван отговор: диференциални схеми за извличане и формиране.“

Резултатите от изследването се отчитат в списанието.

невронният байтплат, свързан с извличането на паметта

проф. Tonegawa и неговият екип изследваха Subiculum, използвайки лабораторни мишки, които са генетично проектирани за тази цел. Мишките са били обусловени да реагират на промените в светлината, така че невроните на Subiculum да бъдат инхибирани като реакция на зелена светлина.

Събитията на страха, по този начин се използват за манипулиране на образуването и припомнянето на памет Повече или по-малко приятни асоциации с конкретни ситуации.

Според alkotox цена съществуващите изследвания регион на хипокампуса, наричан CA1, се стимулира от този вид процес на кодиране на паметта. CA1 взаимодейства с ентериналната кора, която функционира като комуникационна област между хипокампуса и други мозъчни региони.

По този начин се активират определени клъстери от неврони и те стават „енграми“, известни също като „следи от паметта. “ Това са постоянни промени в мозъка, които записват асоциация, която по-късно може да бъде извикана.

„Смята се, че веригите, които участват във формирането на енграми, са същите като схемата, участващи в повторното активиране на Тези клетки, които се появяват по време на процеса на извикване “, казва проф. Тонугава.

И все пак предишните експерименти, проведени от екипа от учени, са забелязали, че успешното припомняне на паметта е свързано с бай път, който се е отклонил от региона на CA1, са отишли, че успешното припомняне на паметта е свързано с байтплат, който се е отклонил от региона на CA1, са отишли, че успешното припомняне на паметта е свързано с платно, което се е отклонило от региона на CA1, са били през субкулума и стигна до ентериналната кора. Този различен път за извличане на паметта беше изненадващо откритие за учените.

Извличане и образуване на памет при мишки

при провеждането на техните in vivo експерименти за настоящото проучване, изследователите разделят мишките на мишките в две групи. Субикулумните неврони на мишки в първата група бяха инхибирани, тъй като животните бяха подложени на процеса на кондициониране на страха. Това не повлия на способността на мишките да припомнят опита по -късно.

Обратно, невроните на субкулума на мишките във втората група бяха инхибирани, след като са претърпели процеса на кондициониране на страха. Беше наблюдавано, че тези мишки не могат правилно да си припомнят преживяването, тъй като те не проявяват успешна асоциация на страха, когато е подходящо.

проф. Tonegawa и неговият екип предполагат, че това потвърждава, че невронният байтплат, включващ субкулума, е необходим за извличане на паметта, но не е необходим за образуване на памет.

Допълнителни тестове също показват обратната страна: че директният неврален път от CA1 Регионът към ентериналната кора е ключов за формирането на паметта, но ненужен за извличане на паметта.

„Първоначално не очаквахме th […] Току -що планирахме да проучим каква е функцията на субкулума Може да бъде “, признава проф. Тонегава.

Интригуващи последици, които трябва да бъдат проучени по -нататък

Изследователите хипотезират, че тези различни пътища могат да улеснят актуализациите на паметта и„ редакции “. Те предполагат, че тъй като се активира оттеглянето на пътя, пътят за формиране на паметта също се задейства, което позволява да се записва свежа информация в мозъка.

„Смятаме, че наличието на тези вериги паралелно помага на животното първо първо животното помага на животното първо животното. Спомнете си паметта и когато е необходимо, кодирайте нова информация. Много често е, когато си спомняте предишен опит, ако има нещо ново, което да добавите, за да включите новата информация в съществуващата памет “, обяснява д -р Dheeraj Roy, един от водещите автори на изследването.

Други възможни обяснения за необходимостта от две различни вериги на паметта включват стимулиране на освобождаването на хормона на стреса, което се случва след припомняне на страдащи спомени. Свързани както с приятни, така и стресови събития, изследователите предполагат, че един и същ механизъм може да е от значение за всички видове епизодична памет.

проф. Tonegawa и неговият екип подчертават важността на тяхното откритие да разберат как работи паметта и дори намекват, че новата информация може да е от значение за изследването на болестта на Алцхаймер, въпреки че това е авеню, който тепърва ще се изследва.

  • Неврология/невронаука

Contents