Γεγονότα σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος σε μαύρους ανθρώπους

Γεγονότα σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος σε μαύρους ανθρώπους

Δεν είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι με πιο σκούρους τόνους δέρματος είναι άνοσοι στον καρκίνο του δέρματος. Τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα αναπτύσσουν καρκίνο του δέρματος, αλλά λιγότερο συχνά από εκείνα με ελαφρύτερο δέρμα.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογικής Ένωσης (AAD) αναφέρει ότι τα άτομα με πιο σκούρους τόνους δέρματος συχνά δεν λαμβάνουν διάγνωση έως ότου ο καρκίνος του δέρματος βρίσκεται στα μεταγενέστερα στάδια του. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι δερματολόγοι και οι γιατροί είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τον τρόπο με τον οποίο ο καρκίνος παρουσιάζει το πιο σκούρο δέρμα, επειδή οι καρκινικές βλάβες είναι πιο δύσκολο να αναγνωριστούν ή επειδή οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι είναι πιθανό να πάρουν καρκίνο του δέρματος.

Ωστόσο, η λήψη μιας έγκαιρης διάγνωσης είναι ζωτικής σημασίας.

Μια διάγνωση καθυστερημένου σταδίου μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή. Το 5ετές ποσοστό επιβίωσης για τους μαύρους στις Ηνωμένες Πολιτείες με μελανόμα είναι 71%, σε σύγκριση με το 93% για τους λευκούς. Αυτό το στατιστικό στοιχείο αντικατοπτρίζει τον αριθμό των ατόμων που ζουν για τουλάχιστον 5 χρόνια μετά τη διάγνωση του γιατρού.

Παρακάτω, μάθετε περισσότερα για τον καρκίνο του δέρματος σε πιο σκούρο δέρμα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου πρόληψης και του τι μπορεί να μοιάζει.

Πόσο συνηθισμένο είναι;

Ο καρκίνος του δέρματος δεν είναι ιδιαίτερα συχνός σε άτομα με πιο σκούρο δέρμα. Μεταξύ των μαύρων στις Η.Π.Α., ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί μόνο το 1-2% όλων των περιπτώσεων καρκίνου, σημειώνει το Ίδρυμα Καρκίνου του δέρματος (SCF). Σε άτομα με μεσαίο έως σκοτεινό δέρμα, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει κάποιους ισπανόφωνους και ασιατικούς ανθρώπους, ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί 4-5% και 2-4% όλων των περιπτώσεων καρκίνου, αντίστοιχα.

Όταν αναπτύσσεται ο καρκίνος του δέρματος, εμφανίζεται συνήθως σε περιοχές του δέρματος με λιγότερη χρωστική ουσία, συμπεριλαμβανομένων:

 • μεμβράνες βλεννογόνου, όπως μέσα στο στόμα
 • Κάτω από τα νύχια
 • Τα πέλματα των ποδιών
 • Οι παλάμες των χεριών
 • Η περιοχή του Anogenity, η οποία είναι η περιοχή γύρω από τη βουβωνική και πρωκτό

Σε άτομα με πιο σκούρους τόνους δέρματος, ο καρκίνος του δέρματος συχνά αναπτύσσεται στο πέλμα του ποδιού. Αυτό αντιπροσωπεύει το 30-40% όλων των περιπτώσεων καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με το SCF.

Πώς οι άνθρωποι παίρνουν καρκίνο του δέρματος;

Οι επιβλαβείς ακτίνες UV και τα κρεβάτια μαυρίσματος του ήλιου είναι οι δύο κύριες αιτίες του καρκίνου του δέρματος.

Ο καθένας μπορεί να πάρει καρκίνο του δέρματος. Και τα άτομα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο:

 • ελαφρύτερο δέρμα που καίει εύκολα
 • μπλε ή πράσινα μάτια
 • Ξανθιά ή κόκκινα μαλλιά
 • Πολλαπλές γραμμομορείς ή ορισμένοι τύποι moles
 • ένα προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του δέρματος
 • ηλικίας μεγαλύτερης ηλικίας

Τύποι

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι καρκίνου του δέρματος:

 • καρκίνωμα πλακωδών κυττάρων (SCC)
 • ul>

  Μερικοί τύποι είναι πιο συνηθισμένοι σε άτομα με πιο σκούρο δέρμα. Για παράδειγμα, το BCC είναι πιο συνηθισμένο στον ισπανικό και ασιατικό αμερικανικό λαό. Το SCC είναι ο πιο συνηθισμένος καρκίνος του δέρματος στον αφρικανικό αμερικανικό και ασιατικό ινδικό λαό.

  Όταν μια επαγγελματική υγειονομική περίθαλψη διαγνώσει τον καρκίνο του δέρματος νωρίς, η θεραπεία μπορεί συνήθως να την στείλει σε ύφεση. Ωστόσο, οι άνθρωποι του χρώματος είναι λιγότερο πιθανό να λάβουν έγκαιρη διάγνωση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φτωχότερα αποτελέσματα.

  Το AAD αναφέρει στον αφρικανικό αμερικανικό λαό, οι γιατροί διαγνώσουν περίπου το 25% των μελανώματος στην περιφερειακή σκηνή. Αυτό σημαίνει ότι ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί σε κοντινούς λεμφαδένες, αλλά όχι περαιτέρω.

  Διαγνώσουν περίπου το 16% των περιπτώσεων μελανώματος στο μακρινό στάδιο, όταν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί σε απομακρυσμένα τμήματα του σώματος.

  Τι μοιάζει με ο καρκίνος του δέρματος στο μαύρο δέρμα;

  Οι περισσότερες μορφές καρκίνου του δέρματος δεν είναι εύκολα ορατές σε πιο σκούρο δέρμα. Το κύριο σύμπτωμα είναι μια αλλαγή στην εμφάνιση ή την υφή μιας περιοχής του δέρματος, και όχι όλοι οι καρκίνοι του δέρματος φαίνονται το ίδιο.

  Τοποθεσία

  Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί σε περιοχές του δέρματος που εκτίθενται στον ήλιο, όπως το πρόσωπο, τα χέρια, ο λαιμός και οι ώμοι. Ωστόσο, για άτομα με πιο σκούρο δέρμα, ο καρκίνος μπορεί να εμφανιστεί σε άλλες περιοχές, όπως:

  • κάτω από τα νύχια ή τα νύχια
  • Τα πέλματα των ποδιών
  • < Τα κάτω πόδια
  • Η βουβωνική του δέρματος οπουδήποτε στο σώμα πρέπει να επικοινωνήσει με έναν γιατρό.

   Χρώμα

   Το καρκινικό δέρμα έχει συχνά ένα ασυνήθιστο χρώμα, σε σύγκριση με το περιβάλλον δέρμα. Το καρκινικό δέρμα μπορεί να είναι μοβ, κόκκινο, γκρι ή διαφορετική σκιά καφέ. Μπορεί επίσης να υπάρχουν μικρά αιμοφόρα αγγεία στην επιφάνεια.

   Επίσης, ένα ύποπτο mole μπορεί να έχει άνιση χρωματισμό.

   Σχήμα

   Καρκινικές περιοχές και moles έχουν συχνά ακανόνιστα, ασύμμετρα σχήματα, με οδοντωτά, ανομοιογενή σύνορα.

   Ως στρατηγική για την εντοπισμό μελανώματος, οι γιατροί μπορεί να συστήσουν να αναζητούν “άσχημα πάπια”. Τα κανονικά moles τείνουν να μοιάζουν μεταξύ τους, ενώ μια καρκινική βλάβη τείνει να έχει μια μοναδική εμφάνιση.

   Διαβάστε περισσότερα για τον εντοπισμό μελανώματος σε πιο σκούρο δέρμα.

   Μέγεθος

   Οι περιοχές του καρκίνου του δέρματος μπορούν να αναπτυχθούν σημαντικά. Εάν ένα mole ή ύποπτη περιοχή είναι μεγαλύτερη από ένα μπιζέλι, επικοινωνήστε με έναν γιατρό.

   υφή

   Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να κάνει το δέρμα να αισθάνεται τραχύ και λωρίδα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει προσκρούσεις, οζίδια και εσοχές.

   Εξέλιξη

   Ελέγξτε για οποιεσδήποτε αλλαγές σε μέγεθος, τοποθεσία ή χρώμα της βλάβης του δέρματος με την πάροδο του χρόνου.

   Μάθετε περισσότερα για το πώς μοιάζει ο καρκίνος του δέρματος στο πιο σκούρο δέρμα.

   Πρόληψη και έγκαιρη ανίχνευση

   Ο καθένας μπορεί να λάβει μέτρα για να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Οι στρατηγικές περιλαμβάνουν:

   • Διαμονή στη σκιά όποτε είναι δυνατόν, ιδιαίτερα μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ.
   • Φοράτε ρούχα που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος, ειδικά κατά τη διάρκεια παρατεταμένων περιόδων έξω από
   • φορώντας αντηλιακό σε εκτεθειμένες περιοχές
   • Αποφεύγοντας τα κρεβάτια μαυρίσματος
   • Εφαρμόζοντας τα αντηλιακά τακτικά

   Επίσης, οι άνθρωποι πρέπει να αυτο-εξετάζουν, ελέγχοντας για τυχόν αλλαγές του δέρματος που μπορεί να υποδηλώνουν καρκίνο, κάθε μήνα. Μπορεί να βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε έναν καθρέφτη για να ελέγξετε τις περιοχές δύσκολων για να δείτε, όπως τα πυθμένα των ποδιών και μεταξύ των δακτύλων

   Οι άνθρωποι με πιο σκούρο δέρμα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να ελέγξουν περιοχές όπου η χρωστική του δέρματος είναι ελαφρύτερο, όπως τα πέλματα των ποδιών, μέσα στο στόμα, την περιοχή των ανογγεννίων και τις παλάμες των χεριών.

   Κατά τον έλεγχο του δέρματος, αναζητήστε:

   • Οποιαδήποτε πληγή που δεν θεραπεύεται καλά ή γρήγορα
   • Οποιαδήποτε πληγή που θεραπεύει και επανεμφανίζεται
   • Οποιοδήποτε ασυνήθιστα έγχρωμο σημείο, ανάπτυξη ή περιοχή που αιμορραγεί ή αλλάζει σε μέγεθος ή σχήμα
   • μια γραμμή γύρω ή κάτω από ένα νύχι ή toenail

   διάγνωση

   Η διαγνωστική διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει στο σπίτι. Ελέγξτε το δέρμα κάθε μήνα για συμπτώματα καρκίνου του δέρματος και επικοινωνήστε με έναν γιατρό για οτιδήποτε είναι ύποπτο.

   Στη συνέχεια, ο γιατρός θα εκτελέσει μια εξέταση. Μπορούν επίσης να θέσουν γενικές ερωτήσεις σχετικά με κάθε οικογενειακό και προσωπικό ιστορικό καρκίνου του δέρματος.

   Εάν ο γιατρός πιστεύει ότι η ανάπτυξη ή η περιοχή μπορεί να είναι καρκινική, μπορεί να πάρει ένα δείγμα του δέρματος, να ονομάζεται βιοψία και να το στείλει σε ένα εργαστήριο παθολογίας. Εκεί, οι ειδικοί το εξετάζουν κάτω από ένα μικροσκόπιο για να καθορίσουν εάν είναι καρκινικό.

   Περίληψη

   Τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα μπορούν να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος. Είναι λιγότερο συνηθισμένο από ό, τι σε άτομα με ελαφρύτερο δέρμα. Σε άτομα με πιο σκούρο δέρμα, οι γιατροί συνήθως διαγνώσουν αυτόν τον καρκίνο σε μεταγενέστερο στάδιο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα.

   Όταν οι γιατροί διαγνώσουν τον καρκίνο του δέρματος σε προηγούμενο στάδιο, οι θεραπείες είναι συνήθως αποτελεσματικές. Ο καθένας πρέπει να ελέγχει τακτικά το δέρμα τους για αλλαγές που μπορεί να υποδηλώνουν καρκίνο.

   Εάν ένα άτομο παρατηρεί καμία αλλαγή στο χρώμα ή την υφή του δέρματός του, όπως ένα mole που μεγαλώνει, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με έναν δερματολόγο ή άλλο γιατρό.

   • Καρκίνος/Ογκολογία
   • Καρκίνος μελανώματος/δέρματος